Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Velika Britanija treba koristiti više energije vjetra za svoju budućnost E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 18 Svibanj 2010 17:58

Iako ne treba uzimati sva politička obećanja za vrijeme kampanja ozbiljno, izjava o energiji vjetra od prošlog tjedna nakon što su Britanski Konzervatisti i Liberalni Demokrati napravili koalicijsku vladu je bila vrlo poticajna za ovaj brzo razvijajući obnovljivi sektor.

Chris Huhne, novi Državni Tajnik za Energiju i Klimu je tijekom intervjua izjavio da je skandalozno što Britanija nije učinila više za razvoj vjetra i drugih obnovljivih izvora.

„Mi doslovno imamu mnoštvo potencijalnih obnovljivih energija a ipak imamo jedan od najgorih rezultata od svih država u EU za proizvodnju električne energije iz obnovljivih,“ rekao je Huhne. „Moramo povećati udio obnovljivih i osigurati da smo više energetsko efikasni.“

Liberalni Demokrat koji voli vjetroagregate, Huhne je opisao Britaniju kao zamlju koja „sjedi na dijelu Europe koja ima najviše potencijala energije vjetra.“

Nova koalicija je pristala da poveća udio energije iz vjetra i drugih obnovljivih. Također je vrijedno spomena da su za vrijeme izborne kampanje Liberalni Demokrati pozivali na izgradnju dodatnih 15.000 vjetroagregata.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?