Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa i Areva i službeno ušli u partnerstvo E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 21 Ožujak 2015 13:57

Novo partnerstvo koje se zove "Adwen" će biti odgovorno za projektiranje, proizvodnju, instalaciju, puštanje u pogon i servisiranje priobalnih vjetroagregata.

Gamesa i Areva su prije par dana objavile da su potpisale ugovore te dovršile transakciju za stvaranje zajedničke tvrtke Adwen koja će se fokusirati isključivo na priobalne vjetroelektrane. S obzirom na iskustvo obadvije tvrtke Adwen bi mogao postati jedan od vodećih igrača u segmentu priobalnih vjetroelektrana, sa ukupno 1,8 GW projekata u razvoju te ciljem da imaju 20% tržišta Europe do 2020. Adwen će zapošljavati 700 ljudi te je u 50-50 vlasništvu obje tvrtke, a registrirana je u Zamudiu, Španjolskoj.

Prema procjenama bi se samo u sjevernoj Europi tokom idućeg desetljeća trebalo instalirati preko 25 GW vjetroagregata. Osim toga se i za Aziju očekuje 17 GW do 2020.

Adwen svojim kupcima nudi cjelokupni proizvod i servis, prema čemu daje rješenja za specifične projekte uključujući:

- Adwen 8 MW platformu, koju je započela Areva, a Gamesa optimizirala sa svojim tehnološkim znanjem - serijska proizvodnja kreće 2018. godine

- Adwen 5 MW platformu koju čine dva različita 5 MW vjetroagregata i to za AD 5-135 i AD 5-132 vjetroagregat. AD 5-135 je prijašnji M5000-135 Arevin vjetroagregat kojih ima oko 650 MW u svijetu, a koji će uskoro dostići 1 GW. AD 5-132, je pak prijašnji Gamesin G132-5.0 MW priobalni vjetroagregat.

Adwen će vjetroagregate proizvoditi u postojećim tvornicama u Njemačkoj, Bremerhavenu i Stadeu, idealnim lokacijama za Sjeverno more. Osim toga će se nastaviti otvaranje tvornica u Francuskoj i Velikoj Britaniji prema njihovim prijašnjim planovima.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     gamesa      areva      adwen      priobalni vjetraogregat      platforma      europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?