Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IKEA kupuje irsku vjetroelektranu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 14 Kolovoz 2013 18:30

IKEA kupuje vjetroelektranu Carrickeeny ukupne snage 7,65 MW, koja je trenutno u vlasništvu kompanije Mainstream Renewable Power.

Mainstream Renewable Power započeo je izgradnju vjetroelektrane koje se nalazi na lokaciji Laitrim na sjeverozapadu Irske, a koja bi trebala biti dovršena i puštena u rad početkom 2014. godine kada će je kompanija Ikea i kupiti. Ugovorom između ove dvije kompanije dogovoreno je da će Mainstream, u IKEA-ino ime, nastaviti s održavanjem i nadzorom vjetroelektrane slijedećih 20 godina.

IKEADo 2015. godine Grupacija IKEA namjerava uložiti 1,5 milijardi funti u sektor energije vjetra i programe iskorištavanja sunčeve energije, čime bi se broj vjetroagregata u IKEA-inom vlasništvu trebao povećati na 137. Energija vjetra ima ključnu ulogu u IKEA-inoj strategiji prema kojoj bi do 2020. godine cijela grupacija trebala iz obnovljivih izvora energije proizvoditi onoliko energije koliko i troši, što bi je učinilo jednom od energetski u potpunosti neovisnih kompanija.

Iz kompanije Mainstream ističu kako im je zadovoljstvo biti partner s IKEA-om, jednim od svjetskih predvodnika korporativne održivosti. Samo partnerstvo s korporacijama koje u svojem vlasništvu žele imate sunčane elektrane i vjetroelektrane ključan je dio za rast svjetskog poslovanja kompanije. Do sada su partnerstvo već zatražile razne kompanije koje žele smanjiti svoju ovisnost o fosilnim gorivima, povećati održivost, potaknuti učinkovitost i smanjiti emisije; IKEA je savršen primjer jedne takve kompanije, zaključuju u Mainstream-u.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     IKEA      Mainstream Renewable Power      Irska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?