Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Global Tech 1 zaključio ugovor za financiranje 400 MW priobalne vjetroelektrane E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 31 Srpanj 2011 17:25

Zaključeno je financiranje 400 MW vjetroagregata za projekt Global Tech 1 u Sjevernom moru. Ukupnom vrijednošću od 1,3 milijarde eura to je najveće financiranje u priobalnom sektoru do sada.

Kompanija koja vodi projekt Global Tech I Offshore Wind, konzorcij nekoliko europskih kompanija, osigurala je 1.047 milijuna eura od 16 poslovnih banaka, Europske investicijske banke i KfW. KfW je dao 460 milijuna eura, EIB 100 milijuna direktnog zajma, a poslovne banke dale su 487 milijuna eura koje garantira EIB.

Global Tech I graditi će se na području veličine 41 četvornih kilometra oko 180 km sjeverozapadno od grada Bremerhaven i 138 km sjevernozapadno od grada Emden – izvan zaštićenih morskih područja u njemačkoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni (EEZ).

80 vjetroagregata Areva M5000 ukupne snage 400 MW trebalo bi proizvoditi oko 1,4 milijardi kWh električne energije godišnje, te će biti spojeni na nacionalnu mrežu 2012. godine i u potpunosti završeni 2013. godine.

Tim Kittelhake, direktor Global Tech I je izjavio da kombinacija pouzdanih vjetroagregata, jakih i predanih dobavljača, i iskusnih developera, uz jake dioničare, pokazuje profitabilnost cilja njemačke vlade za 2020. godinu. To je velik korak za financijsko tržište i priobalnu industriju vjetra.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com

Tags:     Global Tech      Europa      offshore      EIB
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?